ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ»

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ»

Δύο μήνες μετά την απόφαση της Cosmote e-Value να συγκεντρώσει το έργο υποστηρικτικών υπηρεσιών (back office) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές.

Την περασμένη εβδομάδα ο Όμιλος ΟΤΕ αποφάσισε να καταργήσει το έργο Direct Sales Support επηρεάζοντας συναδέλφους με σύμβαση ΟΤΕ & Cosmote που εργάζονται στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα είτε να πάρουν την εθελούσια είτε να ξεσπιτωθούν στην Αθήνα!

Να θυμίσουμε ότι οι συνάδελφοι με σύμβαση Cosmote e-Value που εργάζονται στην Αλεξανδρούπολη υποχρεούνται να μετακινηθούν στην Ξάνθη σε έργο front office ή στη Θεσσαλονίκη σε έργο back office. Οι συνάδελφοι στο Αγρίνιο καλούνται να μετακινηθούν στην Πάτρα σε έργο front office ή στην Αθήνα σε έργο back office. Παράλληλα οι συνάδελφοι που εργάζονται σε έργο back office στην Ξάνθη καλούνται είτε να αλλάξουν έργο σε front office είτε να μετακινηθούν στη Θεσσαλονίκη. Ομοίως και για τους συναδέλφους στην Πάτρα.

Και στις δύο περιπτώσεις τα επιχειρήματα που οι εκπρόσωποι του Ομίλου ανέφεραν στερούνται στοιχειώδης τεκμηρίωσης και σκοπό έχουν να υποχρεώσουν τους συναδέλφους να κάνουν χρήση των προγραμμάτων εθελούσιας (;) εξόδου, η οποία πλέον αποκτά χαρακτηριστικά αναγκαστικού δικαίου.

Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων στην Cosmote e-Value (μεταξύ αυτών και οι συνάδελφοι στην Αλεξανδρούπολη και στο Αγρίνιο) υλοποιεί εδώ και χρόνια με επιτυχία το υπηρεσιακό έργο και με καθεστώς τηλε-εργασίας, η εταιρεία δεν επιθυμεί να δώσει αυτή τη λύση στο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε!

Πρόκειται για μία απόφαση άδικη που τιμωρεί συναδέλφους που το μόνο που έκαναν είναι να εργάζονται και μάλιστα να υλοποιούν με επιτυχία τους στόχους που η εταιρεία όριζε.

Καλούμε την εταιρεία για ακόμα μια φορά να εξετάσει τις προτάσεις μας και να εξαντλήσει κάθε περιθώριο (παροχή οποιουδήποτε υπηρεσιακού έργου με τηλε-εργασία στον εκάστοτε τόπο διαμονής, αλλαγή υπηρεσιακού έργου με μετακίνηση στις λοιπές θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου στο νομό διαμονής, περαιτέρω παράταση του χρονοδιαγράμματος αναδιοργάνωσης δομών για τους συναδέλφους που θίγονται από την περιφέρεια, κλπ) προτού αναγκάσει τους συναδέλφους να ξεσπιτωθούν.

Οι προσπάθειες του συλλόγου μας από κοινού με την ΟΜΕ–ΟΤΕ, τα υπόλοιπα σωματεία στον Όμιλο ΟΤΕ και τους συνδικαλιστικούς και πολιτικούς φορές στο Αγρίνιο και την Αλεξανδρούπολη συνεχίζονται. Οι αλλαγές απαιτούν διάλογο και συναίνεση και όχι τετελεσμένες αποφάσεις χωρίς τεκμηρίωση.